16 животни на кои природата ја потрошила целата своја креативност - Part 2

16 животни на кои природата ја потрошила целата своја креативност

9. Жирафите го чистат носот користејќи го јазикот

16 животни на кои природата ја потрошила целата своја креативност

10. Кртовите не се 100% слепи, тие можат да реагираат на светлина

16 животни на кои природата ја потрошила целата своја креативност

11. Џиновските панди не се многу пребирливи кога станува збор за локациите за спиење

16 животни на кои природата ја потрошила целата своја креативност

Овие слатки животни имаат многу малку непријатели, па затоа не мора да бараат засолниште или да се кријат во дупка за да заспијат.

12. Преживарите немаат горни заби секачи

16 животни на кои природата ја потрошила целата своја креативност

13. Лемурите можат да бројат

16 животни на кои природата ја потрошила целата своја креативност

14. Ноевите имаат најголеми очи од сите животни што живеат на копно

16 животни на кои природата ја потрошила целата своја креативност

15. Рисот не пропаѓа во снег поради структурата на шепите

16 животни на кои природата ја потрошила целата своја креативност

Шепите на рисот се големи, мрежести и покриени со крзно од долната страна, што создава ефект на снежни чевли.

16. Отчукувањата на срцето на синиот кит се слушаат на оддалеченост од повеќе од 3 километри

16 животни на кои природата ја потрошила целата своја креативност

Прочитајте ги овие 12 факти што докажуваат дека животните може да бидат похумани од нас.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Со пишување може да постигне многу. Никогаш не се откажува од своите соништа.

Поврзани содржини

Остави коментар