13 илустрации кои покажуваат дека детството некогаш било многу поубаво од сега

13 илустрации кои покажуваат дека детството некогаш било многу поубаво од сега

„Ние го немавме ова кога бевме деца!“ Сѐ почесто и почесто слушаме вакви воздишки од генерациите кои израснале во 90-тите години. И тоа е вистина! Ако погледнете како живеат модерните деца, ќе пронајдете многу разлики во однос на таа доба. Подготвивме 13 илустрации од најочигледните разлики кои сигурно ќе побудат носталгија и љубов во вас. На крајот ќе пронајдете изненадување – спомен кој ги поврзува двете генерации. 🙂

1. Играње

13 илустрации кои покажуваат дека детството некогаш било многу поубаво од сега

2. Казнување

13 илустрации кои покажуваат дека детството некогаш било многу поубаво од сега

3. Тинејџерки

13 илустрации кои покажуваат дека детството некогаш било многу поубаво од сега

4. Ден во училиште

13 илустрации кои покажуваат дека детството некогаш било многу поубаво од сега

5. Кошмар од детството

13 илустрации кои покажуваат дека детството некогаш било многу поубаво од сега

6. Телефонирање

13 илустрации кои покажуваат дека детството некогаш било многу поубаво од сега

7. Омилени слатки

13 илустрации кои покажуваат дека детството некогаш било многу поубаво од сега

8. Што сакаш да бидеш кога ќе пораснеш?

13 илустрации кои покажуваат дека детството некогаш било многу поубаво од сега

9. „Мамо, само уште 5 минути, те молам!“

13 илустрации кои покажуваат дека детството некогаш било многу поубаво од сега

10. Играчка за „убивање“ време

13 илустрации кои покажуваат дека детството некогаш било многу поубаво од сега

11. „Душо, пронајдов слика од дедо ти.“

13 илустрации кои покажуваат дека детството некогаш било многу поубаво од сега

12. Цртани филмови

13 илустрации кои покажуваат дека детството некогаш било многу поубаво од сега

13. Најголемата трагедија од детството

13 илустрации кои покажуваат дека детството некогаш било многу поубаво од сега


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Комуникативна, весела, оптимистички настроена. Обожава книги, музика, филм и приказни кои инспирираат. Сака да пие кафе, па макар и сама. Верува во себе и во своите можности, бидејќи кој не се обидел - не успеал!

Поврзани содржини

Остави коментар