Како би изгледал животот на Земјата ако таа навистина беше рамна?

6. Би било невозможно да го поминете Антарктикот

10 нешта што би се случиле ако Земјата би била рамна

Според најголем број модели на рамна Земја, Антарктикот се наоѓа на работ на светот. Тој е совршен круг околу планетата. На работ има огромен замрзнат ѕид што ја држи водата на планетата. Во овој случај, никој не би можел да го помине овој континент, а тоа е нешто што го имаат направено многу луѓе. Покрај тоа, ѕидот од мраз би бил навистина кршлив. Ако не се движат тектонските плочи, нема ни како да се создаде ѕидот.

7. Ќе нема временски сезони

10 нешта што би се случиле ако Земјата би била рамна

На рамна Земја би немало временски сезони. На планетата постојат сезоните поради закривувањето на нејзината оска. Поради тоа е лето во северната и зима во јужната хемисфера. На рамна Земја закривувањето нема да постои, особено ако Северниот пол е центарот. Целата планета ќе има само една сезона. Ова би предизвикало голема промена во климатскиот систем на Земјата и секоја болест би патувала многу побрзо низ светот.

8. Ќе нема дожд

10 нешта што би се случиле ако Земјата би била рамна

Ако Земјата е рамна, ветерот ќе дува само во две насоки – север и југ. Ова би предизвикало масовни катастрофи. Ротацијата на Земјата предизвикува ветриштата и океанските струи да се движат од исток кон запад. Ако ротација не постои, ќе престанат и сите ветрови. Од една страна ќе биде добро бидејќи ќе нема урагани, но ќе нема ни дожд и секој ден ќе биде комплетно сув.

9. Сонцето ќе се судри со Земјата

10 нешта што би се случиле ако Земјата би била рамна

Ако Земјата е рамна, целиот живот на неа не би траел долго. На кружна планета, комбинацијата од моментум и гравитација ја држи во орбита околу сонцето. Според теоријата за рамна Земја, ние воопшто не се движиме. Целосно сме стационарни под сонцето кое лебди. Ова е проблем бидејќи ништо не би го спречило сонцето да падне врз Земјата. Повеќето луѓе што веруваат во оваа теорија сметаат дека гравитацијата не постои и дека сонцето е мала огнена топка на растојание од само 6.400 километри од Земјата. И во овој случај, сонцето, месечината и секоја планета во универзумот би паднала врз Земјата.

10. Ова би било најголемата теорија на заговор на сите времиња

10 нешта што би се случиле ако Земјата би била рамна

Ако оваа теорија е вистина, таа ќе биде најголемата теорија на заговор во историјата на човештвото. Луѓето кои веруваат во неа сметаат дека ова е заговор подготвен од НАСА. Покрај тоа, секој човек што учествувал на мисија во вселената или Антарктикот е дел од заговорот. Тешко е да се добие точен број, но познато е дека само во проектот Аполо учествувале околу 400.000 луѓе. Покрај тоа, многу луѓе имаат испратено камери во вселената на кои се гледа закривувањето на Земјата. Ако таа е рамна, и тие би биле дел од заговорот. Ако теоријата е точна, милиони луѓе би знаеле за ова, но би одбиле да кажат. Милиони луѓе би нè лажеле во лице секој ден.

Погледнете и како можете да докажете дека Земјата не е рамна.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Студент кој секојдневно се губи низ страниците на некоја книга. Пишувањето и јогата го прават нејзиниот ден целосен.

Поврзани содржини

  1. Некој без работа Reply

    Авторке, треба да ја испиташ теоријата подобро пред да објавиш артикл.
    според Flat Earth Society сонцето е ламба која кружи над небото и е многу поблису. 😋

Остави коментар