10 илустрации што го опишуваат животот со браќа и сестри

10 илустрации што го опишуваат животот со браќа и сестри

Вашите браќа и сестри се оние кајшто кои сакате да одите кога ви е потребна утеха, но и оние на кои сакате да врескате кога сте фрустрирани. Дури и откако ќе пораснете и ќе живеете одвоено од нив, сè уште ќе имате незаборавни заеднички моменти. Додека се потсетувате на спомените од минатото, не заборавајте дека некои од нив можат да бидат прилично смешни дури и ако тогаш ве повредиле. Погледнете дали и вие ќе се пронајдете во овие илустрации што ги опишуваат скапоцените заеднички моменти.

1. Освен ако не сте првото или единственото дете, најверојатно ќе добиете веќе носена облека

10 илустрации што го опишуваат животот со браќа и сестри

2. Понекогаш е тешко да бидете слушнати затоа што мора да се натпреварувате со вашите браќа и сестри

10 илустрации што го опишуваат животот со браќа и сестри

3. Имате со кого да се смеете и кој да ви се смее

10 илустрации што го опишуваат животот со браќа и сестри

4. Вашите браќа и сестри ќе ви бидат партнери во злосторство, но ќе ве предадат за да се спасат себеси

10 илустрации што го опишуваат животот со браќа и сестри

5. Храната треба да се сподели, што значи дека колку побрзо ќе јадете, толку повеќе ќе добиете

10 илустрации што го опишуваат животот со браќа и сестри

6. Ако западнете во неволја, ќе имате на кого да се потпрете

10 илустрации што го опишуваат животот со браќа и сестри

7. Да имате браќа и сестри значи дека има со кого да ги споделите вашите поплаки за родителите

10 илустрации што го опишуваат животот со браќа и сестри

8. Кога вашите браќа и сестри не се дома, веројатно ќе се чувствувате осамени… или возбудени

10 илустрации што го опишуваат животот со браќа и сестри

9. Ќе се споредувате со вашите браќа и сестри или тие ќе ве споредуваат со другите

10 илустрации што го опишуваат животот со браќа и сестри

10. Задевањето на вашите браќа и сестри ви е животна мисија, без разлика колку години имате

10 илустрации што го опишуваат животот со браќа и сестри

Погледнете ги и овие илустрации што ги опишуваат смешните разлики помеѓу мажите и жените.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Со пишување може да постигне многу. Никогаш не се откажува од своите соништа.

Поврзани содржини

Остави коментар