BendDesk – работна маса и монитор во едно

„Свитканата маса“ (BendDesk) е прототип на интерактивен екран којшто сеуште е во развојна фаза од страна на медија групата од универзитетот RWTH aachen. Најчесто, типичната работна околина се состои од работна маса и монитор (со десктоп компјутер) или лаптоп на неа. Имајќи го предвид ова, BendDesk успева работната површина и мониторот да ги спои во еден уред.
(1) BendDesk - работна маса и монитор во едноКористејќи мултитач технологија, екранот се превиткува од хоризонтална во вертикална површина. BendDesk е визија за работните маси коишто ќе ги користиме во иднината, притоа овозможувајќи континуирана интеракција на двете површини (вертикалната и хоризонталната). Оваа работна околина може да се користи за работа со најразлична дигитална содржина и мултитач интеракција и манипулација со истата.
(2) BendDesk - работна маса и монитор во едно(3) BendDesk - работна маса и монитор во едно(4) BendDesk - работна маса и монитор во едно(5) BendDesk - работна маса и монитор во едно(6) BendDesk - работна маса и монитор во едно


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар