Која вештина сакаат да ја видат сите работодавачи на вашето CV?

Откријте која е клучната способност која ќе ви ги зголеми шансите да ја добиете посакуваната работа.

9 нешта кои се поважни од CV-то кога аплицирате за работа

Кога сте во потрага по работното место од вашите соништа, треба да размислите за многу нешта.
Датум: 08 фев 2016

Не можете ни да замислите што сè пишуваат луѓето во своето CV

Апликант тврдел дека бил поранешен извршен директор во фирмата каде што аплицирал за работа.

8 грешки во резимето кои треба да ги избегнувате ако сакате да ја добиете посакуваната работна позиција

Сигурно ви се слошува кога ќе се сетите дека треба да пишувате резиме. Без грижа, овие 8 совети и грешки на кои треба да внимавате ќе ви помогнат во тоа.

Како треба да изгледа вашето CV ако немате работно искуство?

Потенцијалните работодавачи најчесто бараат кандидатите да се пријавуваат само ако веќе поминале години работејќи на позицијата која треба да ја пополнат.

Најчестите грешки на интервју за работа

Интервјуата за работа се навистина стресни. За таа цел ние ви ги претставуваме четирите најчести грешки кои можат да го уништат вашето интервју за работа и начините да го избегнете ваквиот исход.