цел | Кафе пауза - Part 4

12 квалитетни особини на големите лидери

Ова се дел од квалитетните карактеристики на големите лидери кои ќе ве мотивираат да бидете успешни и остроумни водачи.
Датум: 19 фев 2014
, Автор:

15 знаци кои покажуваат дека сте емоционално интелигентни

Ова се 15 карактеристики на емоционално интелигентните луѓе кои ќе ви помогнат да откриете колкава е вашата емоционална интелигенција.
Датум: 21 јан 2014
, Автор:

Како да ја направите 2014 незаборавна и најдобра година досега?

Ова е рецептот за незаборавна 2014, најдобрата година во вашиот живот!
Датум: 31 дек 2013
, Автор:

Книга: „Индиго Бомбај“ – Јагода Михајловска – Георгиева

Табуизирана, многу чувствителна тема, недопрена од нашата литература... разлазува морници, но и вознесува од восхит...
Датум: 25 дек 2013
, Автор:

Како да се развеселите кога се чувствувате осаменo?

Ова се 10 одлични начини да се развеселите самите, а можеби и да откриете некоја нова страст.
Датум: 20 ное 2013
, Автор:

Како да го живеете животот со полна пареа и по ваши правила?

Ви се смачи да бидете безволни, да се однесувате меланхолично и без желба и енергија за ново животно искуство?
Датум: 30 сеп 2013
, Автор:

5 знаци дека сте на вистинскиот пат во животот

Ова се 5 знаци кои ви покажуваат дека сте на вистинскиот пат, дека професијата, хобито или факултетот кој сте го одбрале е она вистинското за вас. А доколку не е така, секогаш може да ги промените работите кон подобро.
Датум: 23 сеп 2013
, Автор:

8 принципи на успешните луѓе

Успехот значи да се биде сведок на остварувањето на сопствениот сон, напорната работа која конечно ви се исплатила и зголемувањето на самодовербата.
Датум: 15 мај 2013
, Автор:

5 цитати кои ќе ве инспирираат да ги победите предизвиците

„Тогаш кога ќе сакате да се откажете сте многу поблиску отколку што мислите“.
Датум: 07 мај 2013
, Автор:

Пронајдете ја вашата страст и остварете си ги целите

Одвреме-навреме доаѓаат моменти кога се запрашуваме што сакаме да правиме во животот или пак како да го постигнеме она што знаеме дека е наша страст.
Датум: 11 фев 2013
, Автор:

4 начини на кои се саботираме самите себеси

Кои се непријателите што се кријат во секој од нас и кои го движат процесот на саботирање на самите себеси?

Oстварете си ги соништата – направете план

Сами по себе соништата не ви вршат работа. Она што ви треба е план да ги остварите. Планот е всушност мапа по која треба да се раководите за да стигнете до целта - остварувањето на вашите соништа. Еве како да почнете со мапирање...
Датум: 23 мај 2011
, Автор: