81-годишна жена научила да програмира и создала игра, докажувајќи дека никогаш не е доцна за учење

Таа сама научила да го користи компјутерот и да комуницира онлајн, искуство што ѝ отворило нови цели.

Како да знаете дали имате стара душа?

Некои луѓе не се осамени или анти-социјални, туку едноставно имаат стара душа. Стари во срцето, стари во умот и душата. Луѓе кои многу поразлично и позрело гледаат на светот од останатите уште од раната возраст.

Запознајте ја Попи, има 24 години и е најстарата мачка на светот

Со свои 24 години, што е еднакво на 114 човечки години, Попи е мала, но важна кафено-црна мачка од Борнмут, Велика Британија.
Датум: 21 мај 2014
, Автор:

Како една луда бабичка го прославила 103-от роденден?

Ивилин Котман наполнила 103 години оваа година и решила да го прослави нејзиниот роденден на еден интересен начин: да појде на коцкање во казино, да се нагости во бифе кое ја нуди услугата „изеди колку што можеш“ и да си стави тетоважа!

Стари скироли претворени во електрични гитари

Езекил Галасо, изработувач на музички инструменти и Џанфранко де Џенаро, професионален скејтер, направиле еден навистина интересен експеримент кој резултирал со фантастични резултати.

Шокантна свадба: 8-годишно момче и 61-годишна жена се венчаа

8-годишен ученик стапи во брак со 61-годишна жена во Цване, Јужна Африка, бидејќи неговиот дедо на својата смртна постела, му кажал да го стори тоа.