Познати актерки кои во одреден дел од нивниот живот биле бездомнички

Нивното богатство денес се проценува во милиони, им служат како модели за однесување на многу млади девојки низ целиот свет, воспоставуваат модни трендови и новинарите ги следат на секој чекор. Но, за нив животот не бил секогаш лесен.

13 работи коишто родителите во 40-тите посакуваат да ги направиле во нивните 30-ти

Бидејќи животот во 40-тите може да биде многу зафатен, родителите често посакуваат во своите 30-ти да направиле барем дел од овие работи.

Астрологијата открива: Идеалните кариери за секој хороскопски знак

Како и во многу други полиња на животот, така астрологијата наоѓа примена и во изборот на вашата идна професија.

Наместо да се прашувате кои се вашите страсти, поставете си ги овие прашања

Обидете се да одговорите на овие прашања и ќе дознаете многу за вашите вредности и амбиции!

7 работи кои треба да ги направите пред да наполните 30 години

Она што е најважно е да не губите верба во себе и да не се откажувате.

Што треба да знаете пред да дадете отказ на вашето работно место?

Прочитајте ги 4-те клучни работи кои треба да ги знаете доколку планирате да ја промените вашата кариера.

Љубов, секс, кариера: Кои се најдобрите години во животот?

Вкупно 23% од испитаниците рекле дека би го искористиле напредокот на технологијата за да постигнат вечен живот.
Датум: 13 мар 2016

Како успешно да балансирате помеѓу професионалниот и приватниот живот?

Дали е време да го промениме нашето мислење за рамнотежата помеѓу овие клучни области од нашиот живот?

Револуционерка или тигрица: Кој тип вработена девојка сте вие?

Дали барате трофеи или одвреме-навреме апстинирате од работа?

5 контраинтуитивни начини да успеете на работното место

Следуваат 5-те контраинтуитивни начини како да успеете на работното место, без да станете жртва на сопствената кариера.

Веднаш заборавете ги: Работни пропусти кои не смеете да ги правите во 2016-та година

Немојте да ја ризикувате својата кариера поради обични глупости.

Според статистиките, мажите со овие 4 карактеристики се најуспешни бизнисмени

Сè се врти околу тоа колку добро се познавате себеси – вашите емоции, ставови и како комуницирате со другите луѓе.