живот | Кафе пауза - Part 96

Господин Никој (Mr. Nobody)

Филм за животните одлуки, за последиците, за љубовта и страста - Што би направиле кога би можеле да го вратите времето назад до оној момент кога знаете дека сте направиле голема грешка? Би живееле ли поинаку? Каква би била вашата судбина тогаш?
Датум: 24 дек 2010
, Автор:

Насмевнете му се на денот!

Ставете ја вашата омилена песна да ви ѕвони како аларм, така ако наутро немате огромна желба да ја напуштите вашата топла постела, нема да ви биде толку тешко да го поздравите денот... Сварете го вашето омилено кафе...
Датум: 19 дек 2010
, Автор:

Првиот филм снимен само од мачки!?

Со HD камери околу вратот, мачките си го документирале целиот свој стил на живеење во рок од 5 дена. Навистина уникатен поглед на тоа како една мачка го гледа и истражува светот околу неа.
Датум: 14 дек 2010
, Автор:

Животот е…

Погледнете ги следните 20 слики кои ги покажуваат едноставните, но прекрасни работи во животот. Почнете веднаш да го чувствувате вашиот поинаку - уживајте во секој момент од сегашноста.

Еден цел живот на Фејсбук

Ако сè што се случувало на вашиот профил на Фејсбук, се собере на куп и се премота забрзано напред, дали би добиле реална репрезентација на вашиот живот?
Датум: 18 ное 2010
, Автор:

До некои подобри времиња…

Понекогаш изборот на негативното е единствениот избор кој може да ви помогне да се вратите на позитивниот пат на вашиот живот.
Датум: 14 ное 2010
, Автор:

9 совети како да заштедите пари додека студирате далеку од дома

Повеќето луѓе се согласни дека низ годините поминати студирајќи, ги искусиле најубавите моменти од младоста. Проблем се само парите, особено ако студирате некаде подалеку.
Датум: 15 окт 2010
, Автор:

Тајната на животот… или беше кругот на животот!?

Секој круг се разликува, иако се повторува. Ако првиот бил одличен, вториот може да биде екстремно лош. Вашиот е добар, кругот на вашиот пријател може да биде подобар. Ама затоа е круг...
Датум: 10 окт 2010
, Автор:

4 чекори за ослободување од стрес

Фокусирањето на сегашниот момент е клучот за ослободување од стресот кој го носиме со себе. Наместо да се окупираме со сѐ околу нас, може да се научиме да се посветуваме на една работа во даден момент.
Датум: 08 окт 2010
, Автор:

Уживајте во животот

Забавувањето на животното темпо и уживањето во секојдневните работи се основниот начин за имање позитивен став кон животот и исполнетост на секој час од денот.
Датум: 05 окт 2010
, Автор:

10 совети како подобро да си го организирате животот

Како што Алберт Ајнштајн еднаш рекол: „Има три правила за секоја работа: Во нередот пронајдете едноставност, во раздорот пронајдете хармонија, на средината на секоја тешкотија лежи можност“.
Датум: 16 сеп 2010
, Автор:

Како да си го спасите животот кога сте во неволја?

Никогаш не се знае во каква несреќна околност можете да се најдете. Бидејќи вашиот живот или животите на други луѓе може да зависи од вашата способност за снаоѓање во критични ситуации...
Датум: 30 авг 2010
, Автор: