живот | Кафе пауза

Инспиративни цитати за животот кои ќе ви дадат надеж и сила да продолжите понатаму!

„Сè што научив за животот може да се сумира во три збора: животот продолжува понатаму.“ – Роберт Фрост

Неколку тајни за постигнување успех во животот!

Не треба да се трудите да бидете добри во сè - пронајдете ги вашите силни страни и страсти и фокусирајте се на таа енергија!

Цитати од познат психијатар за судбината и животот на човекот

„Во првите две години однесувањето и мислите на детето се програмирани главно од мајката. Оваа програма ја формира почетната рамка на неговото сценарио, „примарниот протокол“ за тоа кој треба да биде, односно дали треба да биде „чекан“ или „наковална.“

Мудри индијански поговорки кои можат да послужат како патоказ во животот

„Во секој од нас се борат два волци. Првиот е зол, вториот е добар... Кој волк ќе победи? Оној што го храните.“

Едноставни, но корисни совети за поголем успех во животот

Да се биде успешен не е толку лесно како што изгледа, а понекогаш токму работите што ги занемаруваме или не ги сметаме за „значајни“ се оние кои нè спречуваат да одиме понатаму.

Животот ќе ви биде полесен и посреќен кога ќе ги сфатите овие работи!

Животот често е поедноставен отколку што мислиме, нема универзални правила, нема можност за враќање назад, животот е она што се случува овде и сега!

Откажете се од овие работи за да можете да го живеете животот што го заслужувате!

Што е она што ве спречува да го живеете животот што го заслужувате? Не заборавајте дека ниту една ситуација, ниту една личност, ниту еден настан немаат моќ да ве натераат да се чувствувате лошо - освен ако вие не дозволите!

Ова се 7-те најважни лекции за љубовта на кои нè учи животот!

Љубовта го прави животот вреден за живеење, нели? Но, животот ве учи и на значењето на љубовта!

Престанете да барате одобрувања од другите и почнете да го живеете животот сега!

Наместо да се докажувате некому, почнете да го живеете животот онака како што вие посакувате!

Не сме уморни од животот туку од разочарувањата и повредите!

Сакаме да се потпреме на нечие рамо, да слушаме нечиј глас и да слушаме нечие срце бидејќи тоа е единственото нешто за кое вреди да се живее!

Како да престанете да си го уништувате сопствениот живот?

Живејте го животот онака како што вие знаете и умеете и не дозволувајте им на другите да ви кажуваат што треба и што не треба да правите!