живот | Кафе пауза - Part 2

Сакате да бидете вистински среќни? Престанете да ги правите овие работи!

Искористете го на најдобар начин вашето време на овој свет!

4 совети за поставување граници во клучните аспекти од вашиот живот!

Не заборавајте дека само вие можете да одлучите што е, а што не е дозволено во вашиот живот!

Кои знаци укажуваат дека можеби сте предодредени за нешто поголемо во животот?

Да, постојат луѓе кои знаат дека можат да постигнат сè што ќе посакаат!

Најдобрите цитати на Том Хенкс за животот и филмската уметност!

„Херој е некој кој доброволно му пристапува на непознатото.“

Најпознатите цитати на Елиф Шафак за животот и љубовта

„Што значи трпението? Тоа значи да се погледне трнот и да се види розата, да се погледне ноќта и да се види зората.“

4 знаци дека го саботирате вашиот живот, а не сте свесни за тоа!

Лесно е да ги обвините другите доколку сте несреќни во животот, но што ако главните виновници се вашите постапки?

Најубавите цитати на Херман Хесе за животот и љубовта

„Среќата е љубов, ништо друго. Човек кој е способен да љуби е среќен човек.“

9 знаци кои ќе ви укажат дека сте вистински среќни

Иако мислиме дека одредени „работи“ нè прават среќни, сепак во реалноста тоа не е така...

Најдобрите цитати на Џеки Чен за успехот и животот

„Никогаш не сакав да бидам вториот Брус Ли. Само сакав да бидам првиот Џеки Чен.“

Кои знаци ќе ви укажат дека сте станале свесни за вашите скриени моќи?

Кога ќе станете свесни за вашата вистинска вредност, ништо и никој не може да ве попречи да постанете успешни во животот!

Престанете да го комплицирате животот и почнете да го живеете сега!

Сигурно досега ви се случило да наидете на оние моменти кога животот изгледа толку неверојатно сложен што немате идеја во која насока треба да продолжите да се движите...