Лате со цимет и јаворов сируп

Есенски пијалак во кој ќе се заљубите

Лате со цимет и јаворов сируп

Потребни состојки:

  • 250 милилитри кафе
  • 60 милилитри млеко
  • 1 лажица јаворов сируп
  • ¼ лажица цимет, плус малку за декорирање

Начин на подготовка:

1. Турете го млекото во тегла, затворете ја и протресете десетина секунди додека млекото не почне да прави пена на врвот.

2. Ставете ја теглата без капак во микробранова печка околу 45 секунди додека млекото не се стопли и не стане пенесто.

3. Турете го топлото кафе во шолја и додајте ги јаворовиот сируп и циметот. Потоа додајте го млекото, така што пената ќе остане на врвот. На крајот, нанесете малку цимет на врвот и уживајте.

Ако сте една од оние личности кои секогаш доцнат и утрата не им се омилен дел од денот, погледнете како да направите кафе и појадок во едно смуди.



САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Со пишување може да постигне многу. Никогаш не се откажува од своите соништа.

Поврзани содржини

Остави коментар