Класично виенско кафе за љубителите на традиционалниот вкус

Моќен вкус!

Потребни состојки:
  • 700 милилитри свежо подготвено силно кафе
  • 3 супени лажици чоколаден сируп
  • 1 лажичка шеќер
  • 80 милилитри шлаг пена
  • 60 милилитри Ирски крем ликер
Начин на подготовка:

Ставете ги кафето, чоколадниот сируп и шеќерот во бавен готвач и оставете да се вари на тивко околу 2, 2 и пол часа. Потоа додајте ги шлаг пената и ирскиот крем. Покријте повторно и варете уште 30 минути или додека не ја добиете саканата температура. Сипете го кафето во шолји, декорирајте со шлаг пена и чоколадни трошки по желба.

Сакате да се освежите? Пробајте го и ова виенско ледено кафе за топлите пролетни денови.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       


За авторот
Дипломиран психолог кој обожава да пишува. Автор на научно-фантастичната книга „На работ од времето“. Животно мото ѝ е дека не смее да помине ниту еден ден без кафе и танцување.

Поврзани содржини

Остави коментар