3 особини кои ги открива за вас кафето кое го пиете

Сите ние сме (потајно) зависни од кафе. Црно или со млеко, благо или горко, во големи или мали количини. Какво и да е, нашиот ден никако не започнува без тоа наше мало, слатко задоволство. Но дали некогаш сте се запрашале дали кафето кое го пиете кажува нешто за вашиот карактер?

(8)-3-osobini-koi-gi-otkriva-za-vas-kafeto-koe-go-piete-kafepauza.mk.jpg

Едно неодамнешно истражување направено на околу 1.000 учесници покажало дека сепак постои поврзаност помеѓу карактерните особини на луѓето кои пијат ист тип кафе.

Црно кафе

 1. Директни и едноставни
 2. Тивки, но често менуваат расположение
 3. Минималисти

(1)-3-osobini-koi-gi-otkriva-za-vas-kafeto-koe-go-piete-kafepauza.mk.jpg

Еспресо

 1. Лидери
 2. Вредни, но често менуваат расположение
 3. Знаат како да го добијат тоа што го сакаат

(2)-3-osobini-koi-gi-otkriva-za-vas-kafeto-koe-go-piete-kafepauza.mk.jpg

Кафе со млеко

 1. Невротични
 2. Сакаат да им удоволуваат на луѓето
 3. Неодлучни

(3)-3-osobini-koi-gi-otkriva-za-vas-kafeto-koe-go-piete-kafepauza.mk.jpg

Капучино

 1. Посесивни и сакаат да контролираат
 2. Креативни, искрени и мотивирани
 3. Навистина добри пријатели, но брзо им здосадуваат луѓе без имагинација

(4)-3-osobini-koi-gi-otkriva-za-vas-kafeto-koe-go-piete-kafepauza.mk.jpg

Фрапучино

 1. Сакаат да пробаат сѐ во животот, но често не носат здрави одлуки
 2. Трендсетери
 3. Авантуристи и храбри

5-3-osobini-koi-gi-otkriva-za-vas-kafeto-koe-go-piete-kafepauza.mk_.jpg

Инстант кафе

 1. Радосни и оптимистични
 2. Опуштени
 3. Ги одложуваат работите

(6)-3-osobini-koi-gi-otkriva-za-vas-kafeto-koe-go-piete-kafepauza.mk.jpg

Кафе со млеко од соја

  1. Напорни и комплицирани
  2. Ситничарат и убедени се дека секогаш се во право
  3. Самобендисани и мислат дека цел свет се врти околу нив

(7)-3-osobini-koi-gi-otkriva-za-vas-kafeto-koe-go-piete-kafepauza.mk.jpg

Дали се пронајдовте?

За авторот
Дипломиран електроинженер по телекомуникации кој во слободно време обожава да пишува. Животен сон ѝ е да го прошета целиот свет уживајќи во добра книга и пријатно друштво. Настојува од секоја ситуација да го извлече најдоброто и не може да замисли денот да ѝ започне без шолја вкусно кафе.

Поврзани содржини

Остави коментар