Тибетскиот хороскоп открива сè за вас врз основа на вашата година на раѓање!

Тибетскиот хороскоп открива сè за вас врз основа на вашата година на раѓање!

Астролошкото толкување со потекло од Тибет претставува комбинација од нумерологија и астрологија. За многумина, ова е еден од најпрецизните астролошки пристапи. Може да ви одговори на прашањата за вашите љубовни врски, вашите позитивни и негативни страни како и на што треба повеќе да обратите внимание. Знаците се формираат врз основа на годината во која сте родени. Забавувајте се додека откривате кој знак сте во тибетскиот хороскоп.

Тибетскиот хороскоп открива сè за вас врз основа на вашата година на раѓање!

Змеј (1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000)

Луѓето родени во овој знак можат да бидат двосмислени и контрадикторни. Во секој момент можат да се претворат од добра самовила во личност полна со гнев. Тие често талкаат со мислите, сонуваат и живеат во облаци. Како резултат на тоа, не забележуваат колку е сложен и тежок животот затоа што не сакаат да се соочат со тоа. Се случува некој друг од нивната непосредна близина (родители, сопружници па дури и деца) да им ги решаваат проблемите. Овие луѓе се чувствителни и ранливи. Од друга страна, тие се друштвени, сакаат забава и безгрижен живот. Сепак, треба да бидат внимателни кон чувствата и потребите на другите.

Најдобро се согласуваат со: Црниот бивол
Треба да го избегнуваат: Чуварот на пожарот
Среќни броеви: 3, 15 и 27
Најдобар месец: февруари

Кобра (1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001)

Луѓето родени во овој знак се оратори, учители и филозофи. Тие се обидуваат сите да ги насочат на вистинскиот пат, да им кажат што да прават и како да победат. Сакаат да даваат мудри совети (на крајот на краиштата, благодарение на тоа, тие изгледаат попаметно во очите на другите). Секогаш се грижливи кон другите и се обидуваат да им помагаат, па понекогаш забораваат на своите потреби. Знаат да сакаат, да уживаат во успехот но и во животот со својата сродна душа. Луѓето што му припаѓаат на овој знак би требало повеќе да мислат на себе, наместо постојано да ги решаваат туѓите проблеми.

Најдобро се согласуваат со: Жешкото сонце
Треба да го избегнуваат: Змејот
Среќни броеви: 1, 13 и 25
Најдобар месец: јуни

Чувар на огнот (1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002)

Чуварите на огнот се бранители на огништето, тие носат светлина и радост. Според тибетскиот хороскоп, луѓето родени во овој знак имаат многу развиена интуиција која им овозможува да го усогласат разумот со срцето. И покрај тоа што се опкружени со пријатели, чуварите на огнот не можат да се ослободат од чувството на осаменост. Тие се љубезни и искрени, но понекогаш можат да бидат воздржани, арогантни и конзервативни. Треба да се обидат да бидат поотворени и да не се отуѓуваат од другите.

Најдобро се согласуваат со: Монахот
Треба да го избегнуваат: Змејот
Среќни броеви: 4, 16 и 28
Најдобар месец: јануари

Извор на чиста вода (1943, 1955, 1967, 1991, 2003)

Изворот на чиста вода е извор на дарежливост, позитивна енергија и добрина. Луѓето родени во овој знак се држат настрана од суровоста, неправдата и комерцијализмот. Тие носат добри вести и позитивна енергија, ги ценат пријателските односи, а предавството го сметаат за недозволиво. На овие луѓе им се препорачува почесто да ја слушаат сопствената интуиција – тоа ќе им помогне да го изберат својот животен пат.

Најдобро се согласуваат со: Столбот од жад
Треба да го избегнуваат: Змејот
Среќни броеви: 5, 17 и 29
Најдобар месец: мај

Столб од жад (1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004)

Луѓето родени во овој знак не сакаат гужви и јавни настани. Не толерираат принуда и каков било упад во личниот простор, претпочитаат тишина и осаменост. Понекогаш знаат да бидат активни, а нивниот брилијантен ум постојано трага по вистината, нешто што ги заморува другите. Оставаат впечаток дека се ладни и доминантни во општеството. Тибетскиот хороскоп им препорачува на овие луѓе да обратат повеќе внимание на светот околу нив, да станат пофлексибилни и проникливи.

Најдобро се согласуваат со: Металниот гонг
Треба да го избегнуваат: Црниот бивол
Среќни броеви: 6, 18 и 30
Најдобар месец: ноември

Метален гонг (1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005)

Луѓето кои му припаѓаат на овој знак се како храбри витези – верни, благородни и дарежливи. Тие се многу чувствителни и самокритични. Веруваат дека промените во животот се неизбежни, се обидуваат да не ги покажат своите лоши особини на другите, се ограничуваат на многу начини за да не му подлегнат на искушението. Тие претпочитаат да живеат за и поради некого. Треба да научат дека животот не е само достигнување високи идеали и да уживаат во него овде и сега.

Најдобро се согласуваат со: Столбот од жад
Треба да ја избегнуваат: Желката
Среќни броеви: 7, 19 и 31
Најдобар месец: септември

Продолжува на следната страница


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Вљубеничка во книжевноста, музеите и патувањата. Исто како и Борхес, рајот си го замислува како огромна библиотека.

Поврзани содржини

Остави коментар