На кој начин можете најдобро да ја искористите енергијата на полната Месечина?

На кој начин можете најдобро да ја искористите енергијата на полната Месечина?

Енергијата на полната Месечина може да ви влијае позитивно само ако ја искористите правилно. Тоа може да го зголеми вашето ниво на позитивна енергија и да ги разбуди вашите емоции.

На кој начин можете најдобро да ја искористите енергијата на полната Месечина?

Полна Месечина и енергетски кулминации

Полна месечина е посебен ден од месецот кога ја доживуваме енергијата на космосот на посебен начин. Вибрациите стануваат посилни на тој ден дури и на физичко ниво. Некои луѓе добро ја толерираат оваа промена, некои не.

Поради ова, некои можат да почувствуваат многу повеќе енергија и ентузијазам на денот на полната Месечина, некои можат да почувствуваат повеќе духовни вибрации, а некои, пак, да бидат многу раздразливи и нервозни и да имаат проблеми со спиењето во текот на ноќта на полната Месечина.

Сè станува помоќно на полна месечина. Затоа, во зависност од нашата природа и карактеристики, овие одредени квалитети стануваат посилни во нас.

Ако чувствувате внатрешна хармонија, полната Месечина ќе ви донесе многу позитивни вибрации – универзумот секогаш го одразува она што го носите во себе. Но, ако сте немирни, тој ден ќе чувствувате поголем немир и хаос. Научно е докажано дека на денот на полната Месечина се случуваат повеќе ненадејни и импулсивни злосторства – тоа не е случајно.

Затоа, внимавајте на она што размислувате во текот на тој ден – тоа би можело да се оствари. Во продолжение прочитајте ги нашите совети за како можете на правилен начин да ја искористите енергијата на месечината.

1. Не избрзувајте

Не навлегувајте во расправии и не се лутете. Полната месечина е време кога треба да бидете смирени, да оставите некои работи да бидат онакви какви што се. Тоа е време кога треба да им простите на другите. Ако не можете, а да не разговарате за нешто со некого, обидете се тоа да се случи најмалку два дена по полната месечина. Сè што ќе се случи сега ќе биде претерано. Затоа, обидете се да одржувате рамнотежа во вашето секојдневие.

2. Размислувајте позитивно

Дефинитивно треба да размислувате позитивно, но особено во периодот кога Месечината е полна. Само не претерувајте, бидејќи во овој период сè е претерано, па вашите позитивни мисли можат да ве спречат да ја видите реалноста онаква каква што е. Само пет минути позитивни мисли дневно се сосема доволни за да го „протуркате“ денот. На пример, можете да напишете писмо во кое му се заблагодарувате на универзумот за сè што имате.

3. Сонувајте

Замислете дека ви се оствариле сите соништа. Периодот на полна Месечина е одличен момент за оваа техника. Размислете за вашите цели и запишете ги сите на хартија. Слично на тоа, кога Месечината е во фаза на опаѓање, погледнете ја Месечината и визуелизирајте ги вашите проблеми како се намалуваат и исчезнуваат.

4. Медитирајте

Можете да медитирате сами или во група. Бидејќи полната Месечина нè опсипува со толку многу енергија, медитацијата ќе ви биде од голема помош во секој поглед.

Откако прочитавте на кој начин можете најдобро да ја искористите енергијата на полната Месечина, можеби ќе сакате да прочитате и што треба да правите на денот на полна Месечина за да бидете среќни.

Извор: atma.hr


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Вљубеничка во книжевноста, музеите и патувањата. Исто како и Борхес, рајот си го замислува како огромна библиотека.

Поврзани содржини

Остави коментар