Животот на улица преку колоритни цртежи

Животот на улица преку колоритни цртежи

Во уметничките дела на Кал Гајоум ќе почувствувате топлина и необична енергија, која е често игнорирана од страна на современите уметници. Неговите цртежи се во исто време модерни и традиционални, моќни и деликатни, комплексни и едноставни.Животот на улица преку колоритни цртежиЖивотот на улица преку колоритни цртежиТој работи со акварел и техника на масло, но специфично во неговата работа е начинот на нанесување на боите, за што користи нож. Резултатот од ова се прекрасните илустрации на Лондон, Париз, Њујорк…Животот на улица преку колоритни цртежиЦртежите на Кал се исклучително колоритни и за миг го обземаат просторот во кој се наоѓаат. Тоа не е така само затоа што овој уметник го апсолвирал овој стил на цртање, туку и затоа што тој ја обожава својата работа и тоа се гледа во секоја негова слика. Препознатлив знак на Кал се црвените чадори, кои вметнати во овие живописни цртежи ја прават неговата колекција беспрекорна.Животот на улица преку колоритни цртежиЖивотот на улица преку колоритни цртежиЖивотот на улица преку колоритни цртежиЖивотот на улица преку колоритни цртежиЖивотот на улица преку колоритни цртежиЖивотот на улица преку колоритни цртежиЖивотот на улица преку колоритни цртежиЖивотот на улица преку колоритни цртежиЖивотот на улица преку колоритни цртежиЖивотот на улица преку колоритни цртежиЖивотот на улица преку колоритни цртежиЖивотот на улица преку колоритни цртежиЖивотот на улица преку колоритни цртежиЖивотот на улица преку колоритни цртежиЖивотот на улица преку колоритни цртежиЖивотот на улица преку колоритни цртежиЖивотот на улица преку колоритни цртежиЖивотот на улица преку колоритни цртежиЖивотот на улица преку колоритни цртежиЖивотот на улица преку колоритни цртежиЖивотот на улица преку колоритни цртежиЖивотот на улица преку колоритни цртежиЖивотот на улица преку колоритни цртежиЖивотот на улица преку колоритни цртежиЖивотот на улица преку колоритни цртежи


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот

Поврзани содржини

Остави коментар