Уметник создава тетоважи што изгледаат како илустрации излезени од книга за деца

Уметник создава тетоважи што изгледаат како илустрации излезени од книга за деца

Тетоважите порано беа симбол на бунтот и на строгоста и всадуваа страв кај секого. Но, во денешно време, сè повеќе гледаме симпатични тетоважи што изгледаат многу пристојно. Вакви тетоважи прави и турскиот уметник Ајхан Карадаг. Неговите креации оживуваат на прилично чуден начин, како да се извадени од книга за деца и залепени на кожата на неговиот клиент.

Уметник создава тетоважи што изгледаат како илустрации излезени од книга за деца

Уметник создава тетоважи што изгледаат како илустрации излезени од книга за деца

Уметник создава тетоважи што изгледаат како илустрации излезени од книга за деца

Уметник создава тетоважи што изгледаат како илустрации излезени од книга за деца

Уметник создава тетоважи што изгледаат како илустрации излезени од книга за деца

Уметник создава тетоважи што изгледаат како илустрации излезени од книга за деца

Уметник создава тетоважи што изгледаат како илустрации излезени од книга за деца

Уметник создава тетоважи што изгледаат како илустрации излезени од книга за деца

Уметник создава тетоважи што изгледаат како илустрации излезени од книга за деца

Уметник создава тетоважи што изгледаат како илустрации излезени од книга за деца

За повеќе фотографии продолжете на следната страница


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Со пишување може да постигне многу. Никогаш не се откажува од своите соништа.

Поврзани содржини

Остави коментар