Уметник создава растенија од хартија кои се доволно мали за да може да се држат меѓу прстите

Растенијата внесуваат живот во секој дом. Раја Садер Бухана е уметник од Барселона, Шпанија и создава растенија од хартија што се високи само неколку центиметри. Малите ситни растенија изгледаат многу реално, а таа ги претвора обичните листови хартија во неверојатно реални растенија уште од 2008 година. Вештачките минијатурни растенија се дел од проектот „Мали хартиени домашни растенија “. Секое растение што Раја го создава за својот проект е макотрпно направено, почнувајќи од обликот на лисјата, па сè до начинот на кој тие стојат или паѓаат надолу, а во продолжение погледнете колку детално се изработени минијатурните растенија.
Уметник создава растенија од хартија кои се доволно мали за да може да се држат меѓу прстите

Уметник создава растенија од хартија кои се доволно мали за да може да се држат меѓу прстите

Уметник создава растенија од хартија кои се доволно мали за да може да се држат меѓу прстите

Уметник создава растенија од хартија кои се доволно мали за да може да се држат меѓу прстите

Уметник создава растенија од хартија кои се доволно мали за да може да се држат меѓу прстите

Уметник создава растенија од хартија кои се доволно мали за да може да се држат меѓу прстите

Уметник создава растенија од хартија кои се доволно мали за да може да се држат меѓу прстите

Уметник создава растенија од хартија кои се доволно мали за да може да се држат меѓу прстите

Уметник создава растенија од хартија кои се доволно мали за да може да се држат меѓу прстите

Уметник создава растенија од хартија кои се доволно мали за да може да се држат меѓу прстите

Уметник создава растенија од хартија кои се доволно мали за да може да се држат меѓу прстите

Погледнете ги и овие прекрасни цртежи нацртани на стаклени садови.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Со пишување може да постигне многу. Никогаш не се откажува од своите соништа.

Поврзани содржини

Остави коментар