Уметник им додава ликови од цртаните филмови на сивите градови

Уметник им додава ликови од цртаните филмови на сивите градови

Кога станува збор за уличната уметност, обично постојат две различни мислења. Некои велат дека е тешко тоа да се нарече уметност и дека ја уништува архитектурата на градовите, а други сметаат дека тоа е уметност што ги бои сивите бетонски ѕидови и им дава живост на старите згради. Сепак, уметникот што се крие зад името Ефикс не е само уличен уметник, туку и графички дизајнер и музичар. Тој ја користи својата уметност за да го обнови грдиот градски пејзаж вклучувајќи ги пукнатините во бетонските ѕидови, скршените цевки и сл. Тој се служи со хумористични ликови од цртаните филмови кои совршено се вклопуваат во ѕидовите и во тротоарите и ги прават улиците да изгледаат поживо.

Уметник им додава ликови од цртаните филмови на сивите градови

Уметник им додава ликови од цртаните филмови на сивите градови

Уметник им додава ликови од цртаните филмови на сивите градови

Уметник им додава ликови од цртаните филмови на сивите градови

Уметник им додава ликови од цртаните филмови на сивите градови

Уметник им додава ликови од цртаните филмови на сивите градови

Уметник им додава ликови од цртаните филмови на сивите градови

Уметник им додава ликови од цртаните филмови на сивите градови

Уметник им додава ликови од цртаните филмови на сивите градови

Уметник им додава ликови од цртаните филмови на сивите градови

Уметник им додава ликови од цртаните филмови на сивите градови

Уметник им додава ликови од цртаните филмови на сивите градови

За повеќе фотографии продолжете на следната страница


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Со пишување може да постигне многу. Никогаш не се откажува од своите соништа.

Поврзани содржини

Остави коментар