Портрети кои ја истакнуваат уникатната убавина на една девојка со албинизам и хетерохромија

Портрети кои ја истакнуваат уникатната убавина на една девојка со албинизам и хетерохромија

Кога фотографката Амина Арсакова забележала фотографија од младата девојка Амина Епендиева во еден трговски центар, таа била заинтригирана од нејзината уникатна убавина. Епендиева има две ретки генетски состојби: албинизам и хетерохромија. Албинизамот е состојба која ја намалува количината на меланински пигмент во кожата, очите и косата. Хетерохромија е термин кој се користи за состојба во која едно лице има различни бои на очите. Во нејзиниот случај, таа има бело-руса коса и бледа кожа со едно сино и едно кафено око.

Портрети кои ја истакнуваат уникатната убавина на една девојка со албинизам и хетерохромија

Фотографката сакала да направи фотосесија со младата девојка, па со малку пребарување успеала да го пронајде телефонскиот број на мајката на девојката. Потоа, тие закажале термин за фотосесија и фотографката вели дека Епендиева се покажала како многу мирна девојка.

Арсакова се запознала со младата девојка додека траела фотосесијата. Иако таа сакала да дознае повеќе детали за нејзиниот изглед, тоа не било возможно. Фотографката се надева дека во иднина тие ќе можат да организираат нова фотосесија и да разговараат во поопуштена атмосфера.

Погледнете ги фотографиите кои го доловуваат нејзиното примамливо и срамежливо лице.

Портрети кои ја истакнуваат уникатната убавина на една девојка со албинизам и хетерохромија

Портрети кои ја истакнуваат уникатната убавина на една девојка со албинизам и хетерохромија

Портрети кои ја истакнуваат уникатната убавина на една девојка со албинизам и хетерохромија

Портрети кои ја истакнуваат уникатната убавина на една девојка со албинизам и хетерохромија

Портрети кои ја истакнуваат уникатната убавина на една девојка со албинизам и хетерохромија

Портрети кои ја истакнуваат уникатната убавина на една девојка со албинизам и хетерохромија

Портрети кои ја истакнуваат уникатната убавина на една девојка со албинизам и хетерохромија

Портрети кои ја истакнуваат уникатната убавина на една девојка со албинизам и хетерохромија

Портрети кои ја истакнуваат уникатната убавина на една девојка со албинизам и хетерохромија

Погледнете ги овие портрети од луѓе со пеги.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Ужива кога патува и запознава различни култури, ги сака утринските прошетки во природа, многу чоколадо и кафе.

Поврзани содржини

Остави коментар