Ова се најдобрите фотографии со кучиња за 2019 година

Ова се најдобрите фотографии со кучиња за 2019 година

Клубот за заштита на кучињата на Америка традиционално го организираше интернационалниот натпревар за најдобри фотографии со кучиња. На нивната адреса пристигнале скоро 7.000 фотографии, од 70 различни држави ширум светот.

Талентираните фотографи се натпреваруваа во повеќе категории, а наградата за најдобра фотографија отиде во рацете на Денис Жичоцки од Швајцарија, која победи со фотографијата „Сонувајќи го Мерлин“.

Во продолжение погледнете ги победничките фотографии. Зарем не се прекрасни?

Возрасни кучиња

„Сонувајќи го Мерлин“, Денис Жичоцки (Швајцарија)

Ова се најдобрите фотографии со кучиња за 2019 година

Прво место во категоријата и добитник на главната награда

„Млада во срцето“, Кет Рејс (Велика Британија)

Ова се најдобрите фотографии со кучиња за 2019 година

Второ место во категоријата

„Задоволен“, Сузан Ланг (Велика Британија)

Ова се најдобрите фотографии со кучиња за 2019 година

Трето место во категоријата

Кученца

„Малечки близнаци“, Моника Ван Дер Маден (Холандија)

Ова се најдобрите фотографии со кучиња за 2019 година

Прво место во категоријата

„Татко и син“, Карлос Алиперти (Бразил)

Ова се најдобрите фотографии со кучиња за 2019 година

Второ место во категоријата

„Темна зора со Ноа“, Лоте Ван Алдерен (Холандија)

Ова се најдобрите фотографии со кучиња за 2019 година

Трето место во категоријата

Кучиња-помошници

„Утешител на душата“, Ангелика Елендт (Германија)

Ова се најдобрите фотографии со кучиња за 2019 година

Прво место во категоријата

„Лежејќи на работа“, Трејси Алард (САД)

Ова се најдобрите фотографии со кучиња за 2019 година

Второ место во категоријата

„Ти си сигурна со мене“, Мелиса Бастин (Велика Британија)

Ова се најдобрите фотографии со кучиња за 2019 година

Трето место во категоријата

„Засекогаш пријатели“, Лусијана Верас (Бразил)

Ова се најдобрите фотографии со кучиња за 2019 година

Специјално споменување во категоријата

Разиграни кучиња

„Валкано куче“, Моника Ван Дер Маден (Холандија)

Ова се најдобрите фотографии со кучиња за 2019 година

Прво место во категоријата

„Ајде да скокаме заедно“, Золтан Кечкес (Велика Британија)

Ова се најдобрите фотографии со кучиња за 2019 година

Второ место во категоријата

„Животна радост“, Ангела Блеваска (Германија)

Ова се најдобрите фотографии со кучиња за 2019 година

Трето место во категоријата

Кучиња на работа

„Вредни соработници“, Дорин Шерпел (Канада)

Ова се најдобрите фотографии со кучиња за 2019 година

Прво место во категоријата

„Меѓу ридови и вресови“, Кејти Биан (Велика Британија)

Ова се најдобрите фотографии со кучиња за 2019 година

Второ место во категоријата

„Време е за лов“, Надежда Иванова (Русија)

Ова се најдобрите фотографии со кучиња за 2019 година

Трето место во категоријата

Куче, најдобар пријател на човекот

„Поврзани“, Кет Рејс (Велика Британија)

Ова се најдобрите фотографии со кучиња за 2019 година

Прво место во категоријата

„Бел чизкејк“, Александра Новицкаја (Русија)

Ова се најдобрите фотографии со кучиња за 2019 година

Второ место во категоријата

„Средба на умови“, Мишел Меккју (Канада)

Ова се најдобрите фотографии со кучиња за 2019 година

Трето место во категоријата

Кучешки портрети

„Медена Салуки“, Анастасија Ветковскаја (Русија)

Ова се најдобрите фотографии со кучиња за 2019 година

Прво место во категоријата

„Огледало“, Рија Пуцкер (Австрија)

Ова се најдобрите фотографии со кучиња за 2019 година

Второ место во категоријата

„Синхроничност“, Шина Стејплс (Канада)

Ова се најдобрите фотографии со кучиња за 2019 година

Трето место во категоријата

Кучиња од засолништа

„Финтастично“, Ан Гајер (Австрија)

Ова се најдобрите фотографии со кучиња за 2019 година

Прво место во категоријата

„Љубопитност“, Тијангханг Чанг (Кина)

Ова се најдобрите фотографии со кучиња за 2019 година

Второ место во категоријата

„Поглед кој прегрнува“, Лусијана Верас (Бразил)

Ова се најдобрите фотографии со кучиња за 2019 година

Трето место во категоријата

Погледнете ги и најдобрите фотографии од National Geographic Travel Photo 2019.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Книжевничка која би живеела во приказна на Харуки Мураками, во режија на Вес Андерсон, со саундтрак на The Smiths.

Поврзани содржини

Остави коментар