Неверојатни породилни фотографии кои докажуваат дека мајките се вистински хероини!

Раѓањето е најубавиот дел од животот за којшто треба почесто да се зборува. За таа цел постои натпреварот во фотографија познат како „Birth Becomes Her 2018“ кој посветува внимание на најимпресивните фотографии од мајките кои поминале низ ова посебно искуство. На натпреварот учествувале повеќе од 1.000 фотографи од целиот свет кои се натпреварувале во 5 фотографии: Бременост, породилни болки, породување, новороденче и доење. Победниците биле одбрани од страна на меѓународно жири, додека љубителите на ваквата фотографија можеле да го искажат своето мислење преку гласање и да одлучат кој ќе земе награда од публика. Погледнете ги победничките фотографии кои прикажуваат една нова страна на мајчинството и докажуваат дека сите мајки се хероини…

Целосен победник: „Неверојатната прва средба на братчето и сестричето“

Неверојатни породилни фотографии кои докажуваат дека мајките се вистински хероини!

Победник во категоријата Бременост: „Вака изгледаат божиците“

Неверојатни породилни фотографии кои докажуваат дека мајките се вистински хероини!

Трето место во категоријата Породување: „Заглавен помеѓу 2 света“

Неверојатни породилни фотографии кои докажуваат дека мајките се вистински хероини!

Второ место во категоријата Бременост: „Пловидба“

Неверојатни породилни фотографии кои докажуваат дека мајките се вистински хероини!

Прво место во категоријата Породување: „На пола пат, а веќе посегнува по мајка си“

Неверојатни породилни фотографии кои докажуваат дека мајките се вистински хероини!

Второ место во категоријата Породување: „Тупаница за мама“

Неверојатни породилни фотографии кои докажуваат дека мајките се вистински хероини!

Трето место во категоријата Доење: „Појадок во кревет“

Неверојатни породилни фотографии кои докажуваат дека мајките се вистински хероини!

Награда од публиката во категоријата Породување: „Транзиција на Земјата“

Неверојатни породилни фотографии кои докажуваат дека мајките се вистински хероини!

Прво место во категоријата Породилни болки: „Никаде и насекаде“

Неверојатни породилни фотографии кои докажуваат дека мајките се вистински хероини!

Продолжете на следната страница за останатите неверојатни фотографии…

За авторот
Писателот во нејзината глава вели: Дај ми англиска книжевност. Дај ми урбан апсурд и егзистенцијализам. Дај ми мистерии за човечката психа. Дај ми театар и џез како терапија.

Поврзани содржини

Остави коментар