Нема да им поверувате на очите: Уметнички дела што личат на вистински фотографии!

Пол Каден е уметник од Шкотска кој ја издигнал хипер-реалистичната уметност на сосема ново ниво. Речиси е невозможно да се поверува дека неговите дела не се фотографии, туку слики нацртани со молив. Тој се има усовршено во областа на цртање портрети и може да ја претстави реалноста на таков начин што ќе добиете чувство дека насликаните модели навистина ве гледаат и дишат. Понекогаш Пол црта и пејзажи од природата кои се исто толку неверојатни. Тој обожава да ги насликува луѓето во нивното природно опкружување, а инспирација црпи и од апстрактната анатомија.

Нема да им поверувате на очите: Уметнички дела што личат на вистински фотографии!

Не постои човек на светот што не би помислил дека неговите дела се фотографии. Можеме само да претпоставуваме колку време, трпение и труд Пол вложува во неговата работа за да го достигне ова ниво. Погледнете ги неговите извонредни фотографии и почувствувајте ја нивната моќ…

За авторот
Писателот во нејзината глава вели: Дај ми англиска книжевност. Дај ми урбан апсурд и егзистенцијализам. Дај ми мистерии за човечката психа. Дај ми театар и џез како терапија.

Поврзани содржини

Остави коментар