Мебел направен од карбонски влакна

Мебел направен од карбонски влакна

Овој необичен мебел е направен од Питер Дондерс од Белгија. Неговите модели C-Bench и C-Stone изгледаат како 3-D шкрабаници, на кои можете да седите и лежите, а најинтересно е тоа што најверојатно никогаш нема да се оштетат.
Мебел направен од карбонски влакнаТоа е така бидејќи карбонските влакна се ултра силен материјал, кој се користи за изработка на многу нешта, од автомобили до вселенски бродови.
Мебел направен од карбонски влакнаМебел направен од карбонски влакнаДвата модела тежат по околу шест килограми и се направени во ограничен број.
Мебел направен од карбонски влакнаМебел направен од карбонски влакнаСАКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар