Креативни уметнички дела на кои мачките се прикажани како историски личности

Сите ги знаеме познатите личности кои оставиле белег во историјата како што се кралицата Елизабета, Клеопатра, Вилијам Шекспир и други. Но, дали некогаш сте си замислиле како би изгледале мачките во улога на овие значајни луѓе? Кристина Хес е уметница која ја претворила таа идеја во реалност. Имено, таа изработила уметнички дела во кои ги прикажува историските легенди како животни, овој пат како мачки. За некои од нив користела масло, а некои се дигитални. Без оглед на употребената техника, неспорно е дека крајниот резултат е навистина неверојатен.

Креативни уметнички дела на кои мачките се прикажани како историски личности

Јизо Бодисатва

Таа планира да продолжи да ја развива оваа идеја и да создаде уште вакви уметнички дела, но со различни животни како што се лисици, јазовци, зајаци и уште многу други.

Креативни уметнички дела на кои мачките се прикажани како историски личности

Марија Антоанета

Погледнете ги овие креативни уметнички дела кои ги прикажуваат познатите историски личности од сосема друг аспект…

За авторот
Писателот во нејзината глава вели: Дај ми англиска книжевност. Дај ми урбан апсурд и егзистенцијализам. Дај ми мистерии за човечката психа. Дај ми театар и џез како терапија.

Поврзани содржини

Остави коментар