Како да ја уредите детската соба како игротека: 12 креативни идеи за игри за време на изолацијата

Како да ја уредите детската соба како игротека: 12 креативни идеи за игри за време на изолацијата

На родителите и на децата не им е лесно постојано да престојуваат во иста просторија за време на карантонот. Меѓутоа, додека возрасните обично се свесни колку пари, време и напор се потребни за преуредување на ентериерот, децата не забележуваат колку вредат некои предмети, туку прво гледаат дали се погодни за игра. Поради тоа, имагинацијата е многу важна кога е неопходно да ја промените „сценографијата“ на детето затоа што му е здодевно.

Како да ја уредите детската соба како игротека: 12 креативни идеи за игри за време на изолацијата

Детската соба може претпладне да биде училница, аеродром за „пилотски“ мајстори во попладневните часови, а навечер сцена за „младата ѕвезда“ со помош на импровизиран микрофон на штанд и добро поставени ламби кои се насочени кон сцената.

Детската соба може да биде и истражувачки камп во џунглата или просторија на врвот на волшебниот замок. За сето ова не е потребно да имате многу реквизити.

Изберете ѕид каде што можете да го нацртате нешто. Доволно е да го преместите бирото, да покриете две столчиња со чаршафи, да ја пуштите вистинската музика и да ја смени светлината. Играјте со детето, бидете член на екипажот и подгответе чај или сок и послужете ги останатите членови на семејството. Погледенете ги сликите подолу за повеќе идеи.

Како да ја уредите детската соба како игротека: 12 креативни идеи за игри за време на изолацијата

Како да ја уредите детската соба како игротека: 12 креативни идеи за игри за време на изолацијата

Како да ја уредите детската соба како игротека: 12 креативни идеи за игри за време на изолацијата

Како да ја уредите детската соба како игротека: 12 креативни идеи за игри за време на изолацијата

Како да ја уредите детската соба како игротека: 12 креативни идеи за игри за време на изолацијата

Како да ја уредите детската соба како игротека: 12 креативни идеи за игри за време на изолацијата

Како да ја уредите детската соба како игротека: 12 креативни идеи за игри за време на изолацијата

Како да ја уредите детската соба како игротека: 12 креативни идеи за игри за време на изолацијата

Како да ја уредите детската соба како игротека: 12 креативни идеи за игри за време на изолацијата

Како да ја уредите детската соба како игротека: 12 креативни идеи за игри за време на изолацијата

Како да ја уредите детската соба како игротека: 12 креативни идеи за игри за време на изолацијата

Погледнете ги овие 10 креативни игри за деца од предучилишна возраст, а сè што ви треба имате дома.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Со пишување може да постигне многу. Никогаш не се откажува од своите соништа.

Поврзани содржини

Остави коментар