Едноставни цртежи спакувани во тага и заборав

Доколку сè уште се прашувате зошто уметноста е толку значајна категорија за човекот, присетете се колку пати досега, нечие уметничко дело успеало да допре до дното на вашето срце и да ги разбуди емоциите кои мислевте дека одамна  ги имате закопано. 24-годишниот илустратор и цртач Берк Озтурк сака да работи на мрачни и меланхолични теми, како што се смртта и изгубената љубов.

Едноставни цртежи спакувани во тага и заборав

„Невклопено дете“

Тој почнал да црта уште додека бил мало дете, а сега работи како илустратор на детски книги. Прекрасното во неговите цртежи е нивната едноставност, спакувана во длабока емоционална рана, која тешко зараснува. Ќе ве оставиме да уживате во вашите заборавени чувства гледајќи ги неговите фантастични илустрации, кои имаат и многу моќни наслови.

Едноставни цртежи спакувани во тага и заборав

„Бакнеж од водени бои“

Едноставни цртежи спакувани во тага и заборав

„Расцепкани спомени“

Едноставни цртежи спакувани во тага и заборав

„Смрт и живот“

Едноставни цртежи спакувани во тага и заборав

„Татко и син“

Едноставни цртежи спакувани во тага и заборав

„Слоообоооодаааа“

Едноставни цртежи спакувани во тага и заборав

„Во заборав“

Едноставни цртежи спакувани во тага и заборав

„Слобода на мислење“

Едноставни цртежи спакувани во тага и заборав

„Палчето Том“

Едноставни цртежи спакувани во тага и заборав

„Ми недостасуваш Лион“

Едноставни цртежи спакувани во тага и заборав

„Се сеќавам на секој бакнеж“

Едноставни цртежи спакувани во тага и заборав

„Последната прегратка“

Едноставни цртежи спакувани во тага и заборав

„Св. Валентин“

Едноставни цртежи спакувани во тага и заборав

„Курт и Ејми“

Едноставни цртежи спакувани во тага и заборав

„Љубовници на гробишта“

За авторот
Љубопитна новинарка и маркетерка со истражувачки дух, која е во вечна потрага по доза креативност. Животно мото ѝ е дека без утринско кафе, испеана песна и барем малку возбуда, не треба да ѝ помине ниту еден ден. Неостварен сон - да го прошета светот.

Поврзани содржини

  1. Biba Reply

    WOW, bravo za chovekot, ogromen talent!!

Остави коментар