„Чиста“ урбана уметност

Британскиот урбан артист Пол Куртис, успеал да прикаже една малку поинаква страна на уличните графити. Користејќи само вода, четка за чистење чевли и шаблони, од валканите ѕидови во градот создава велемајсторски дела.
Чиста урбана уметностИдејата ја добил гледајќи ги луѓето во Лидс како со прсти се потпишуваат по валканите ѕидови и тунели. Интересно е тоа што, властите во градот не знаат како да се справат со неговите „казниви дела“, бидејќи всушност тој само го чисти градот.
Чиста урбана уметностНеоговата еко-маркетинг фирма Symbollix доживува големи успеси на интернационално ниво, најмногу поради силниот ефект на пораката пренесена преку неговите уникатни дела.


Промотивно видео за неговиот проект Reverse Graffiti:

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар