Бруталната вистина за насилството врз жените раскажана со еден збор – „ДА“

Унгарскиот артист Миклос Кис ја користи фотографијата за да ја подигне свеста на луѓето за насилството врз жените кое секојдневно се случува пред нашите очи низ целиот свет.

(1)-brutalnata-vistina-za-nasilstvoto-vrz-zhenite-raskazhana-so-eden-zbor-da-kafepauza.mk

Германско потекло

Во неговата серија фотографии „Тивка согласност“ можеме да видиме фотографии од жени кои потекнуваат од различни земји во светот и припаѓаат на различни етнички заедници. Сите тие имаат нешто заедничко, а тоа е зборот „ДА“ кој е испишан на 11 различни јазици на нивните усни, во боите на знамето на земјата која ја претставуваат.

Мотивиран од бруталната вистина дека секој ден сѐ повеќе и повеќе жени се злоупотребувани и малтретирани на секој можен начин, овој артист решава да го освести народот преку оваа фотосесија која го симболизира молчењето на жените кои во тишина го трпат насилството врз себе.

(2)-brutalnata-vistina-za-nasilstvoto-vrz-zhenite-raskazhana-so-eden-zbor-da-kafepauza.mk

Арапско потекло

(3)-brutalnata-vistina-za-nasilstvoto-vrz-zhenite-raskazhana-so-eden-zbor-da-kafepauza.mk

Кинеско потекло

(4)-brutalnata-vistina-za-nasilstvoto-vrz-zhenite-raskazhana-so-eden-zbor-da-kafepauza.mk

Руско потекло

(5)-brutalnata-vistina-za-nasilstvoto-vrz-zhenite-raskazhana-so-eden-zbor-da-kafepauza.mk

Бразилско потекло

(6)-brutalnata-vistina-za-nasilstvoto-vrz-zhenite-raskazhana-so-eden-zbor-da-kafepauza.mk

Јапонско потекло

(7)-brutalnata-vistina-za-nasilstvoto-vrz-zhenite-raskazhana-so-eden-zbor-da-kafepauza.mk

Американско/Британско потекло

(8)-brutalnata-vistina-za-nasilstvoto-vrz-zhenite-raskazhana-so-eden-zbor-da-kafepauza.mk

Унгарско потекло

(9)-brutalnata-vistina-za-nasilstvoto-vrz-zhenite-raskazhana-so-eden-zbor-da-kafepauza.mk

Израелско потекло

(10)-brutalnata-vistina-za-nasilstvoto-vrz-zhenite-raskazhana-so-eden-zbor-da-kafepauza.mk

Француско потекло

(11)-brutalnata-vistina-za-nasilstvoto-vrz-zhenite-raskazhana-so-eden-zbor-da-kafepauza.mk

Мексиканско потекло


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Дипломиран електроинженер по телекомуникации кој во слободно време обожава да пишува. Животен сон ѝ е да го прошета целиот свет уживајќи во добра книга и пријатно друштво. Настојува од секоја ситуација да го извлече најдоброто и не може да замисли денот да ѝ започне без шолја вкусно кафе.

Поврзани содржини

Остави коментар