Артистка ги црта хороскопските знаци, користејќи го човековото тело како платно

Артистка ги црта хороскопските знаци, користејќи го човековото тело како платно

Трина Мери е уметница која од ноември 2014 до мај 2015 цртала на човечки тела за да ги прикаже 12-те хороскопски знаци. За позиционирање и цртање на секој модел, вклучувајќи се и себеси, ѝ биле потребни од 2 до 9 часа, а користела бои кои се базирани на вода и не се отровни. Кога цртежите биле готови, морала уште еднаш да ги позиционира моделите за финалната слика. Секој цртеж постои само неколку мигови додека моделите стојат во точната позиција и потоа целата магија останува зачувана само во фотоапаратот, како потсетник на оваа уметност.

Создавањето на хороскопскиот знак Лав

Создавањето на хороскопскиот знак Лав

 


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Живее за добра книга и дише преку пишаниот збор. Кога би можела, цел живот би патувала, би читала и би гледала филмови. Вљубеник во фотографијата и класиката. Оптимист и поборник за љубов. Модата е нејзиниот начин да го изрази своето мислење и став. Животот за неа е уметност, филозофија и добра храна.

Поврзани содржини

Остави коментар