Апстрактните линии се новиот тренд во светот на тетоважите

Новиот тренд во светот на тетоважите го носи духот на Матис на вашата кожа. Исто како портретите на францускиот сликар, тетоважите сега имаат апстрактни форми и се нацртани со фини линии.

1-apstraktni-linii-se-noviot-trend-vo-svetot-na-tetovazhite-www.kafepauza.mk_

Трендот се нарекува еднорака или еднолиниска тетоважа, бидејќи како што и самото име кажува, направени се од само една линија. Како главен мотив за овие тетоважи пронаоѓаме лица, контури на тело, цветови и животни. На прв поглед е тешко да се каже што всушност тетоважата би требало да претставува.

2-apstraktni-linii-se-noviot-trend-vo-svetot-na-tetovazhite-www.kafepauza.mk_

Колку повеќе тетоважата е нецелосна и апстрактна толку е поинтересна и пооригинална. Овие тетоважи никогаш не се изработуваат во боја, бидејќи иглата само ги следи фините надворешни линии, односно контурите.

3-apstraktni-linii-se-noviot-trend-vo-svetot-na-tetovazhite-www.kafepauza.mk_

Доколку ви се допадна оваа идеја и сакате да имате една ваква тетоважа на вашето тело, тогаш ви претставуваме неколку идеи кои може да ви послужат како инспирација…

6-apstraktni-linii-se-noviot-trend-vo-svetot-na-tetovazhite-www.kafepauza.mk_ 7-apstraktni-linii-se-noviot-trend-vo-svetot-na-tetovazhite-www.kafepauza.mk_ 8-apstraktni-linii-se-noviot-trend-vo-svetot-na-tetovazhite-www.kafepauza.mk_ 10-apstraktni-linii-se-noviot-trend-vo-svetot-na-tetovazhite-www.kafepauza.mk_ 0-apstraktni-linii-se-noviot-trend-vo-svetot-na-tetovazhite-www.kafepauza.mk_ 4-apstraktni-linii-se-noviot-trend-vo-svetot-na-tetovazhite-www.kafepauza.mk_ 5-apstraktni-linii-se-noviot-trend-vo-svetot-na-tetovazhite-www.kafepauza.mk_

Погледнете ги и овие минималистички тетоважи на кои нема да останете рамнодушни!

За авторот
Комуникативна, весела, оптимистички настроена. Обожава книги, музика, филм и приказни кои инспирираат. Сака да пие кафе, па макар и сама. Верува во себе и во своите можности, бидејќи кој не се обидел - не успеал!

Поврзани содржини

Остави коментар