25 јануари 2019 | Кафе пауза

Што всушност му прави грипот на вашето тело?

Сезоната на грип е овде и време е да се подготвите за неа. Но дали знаете што всушност се случува со вашиот организам кога во него ќе влезе вирусот на грип?

5 проблеми во модерното воспитување поради кои родителите се „робови“ на нивните деца

Денес нештата постепено излегуваат од контрола кога станува збор за воспитувањето на децата.

15-те нешта што ќе ги почувствувате кога вистински ќе се вљубите

Секој од нас сака да се вљуби, но повеќето не можат да ја препознаат љубовта дури и кога таа е пред нив.

5-те хороскопски знаци за кои февруари ќе биде најдобриот месец од годината

Овие знаци одново и одново ќе добиваат нови можности што ќе им помогнат да ги постигнат нивните цели.

Компанија прави домашни влечки кои изгледаат како миленичињата на купувачите

Многу луѓе се обидуваат на целиот свет да му ја покажат нивната љубов кон милениците...

Креативни трансформации на обичните секојдневни предмети

Погледнете ги следниве 18 обични нешта што дизајнерите ги претвориле во нешто неверојатно.

Универзални животни лекции од најпродаваните книги на сите времиња

Во продолжение погледнете некои од најпродаваните книги на сите времиња, како и животните лекции што можеме да ги научиме од нив.

7 неверојатни промени кои настануваат кај женското тело по породувањето

Бременоста и самото породување предизвикуваат разни промени во животот и на двајцата родители, но телото на мајките се менува на навистина неочекуван начин.

Како продавниците за облека нè тераат да потрошиме повеќе пари?

Продавачите се добро истренирани да користат психолошки техники за подобрување на расположението на муштериите.