13 август 2017 | Кафе пауза

Вљубете се во девојката која ќе ви даде втора шанса

Вљубете се во девојката која ќе ви даде втора шанса, бидејќи таа нема да ви даде трета.

Работи што треба да ги направите со вашата најдобра пријателка за да ѝ ги тргнете мислите од болното раскинување

Иако нема да можете да ѝ ги решите проблемите, постојат неколку работи што можете да ги направите за да ѝ ги тргнете мислите од болното раскинување.

5-те најстрашни несреќи во забавните паркови ширум светот

Ретко кога некој завршува повреден од возење на ролеркостер. Меѓутоа, овие примери го докажуваат спротивното.

Необјавената поезија на Мерилин Монро што ја открива нејзината скриена комплексна личност

Нејзините песни покажуваат колку ранлива била таа однатре и колку неразбрано се чувствувала.

Зошто интелигентните поединци ги одбегнуваат просечните луѓе?

Дали има научно докажани аргументи за тврдењето дека вистинските луѓе ни помагаат да напредуваме, а погрешните нѐ уназадуваат?

Невронаучниците советуваат: Овие 4 работи ќе ве направат среќни

Кога советите се понудени од страна на невронаучник, можеби вреди да одвоите неколку минути и да ги прочитате.