12 пред и потоа фотографии кои ја покажуваат моќта на шминката

Сепак не ви е потребен пластичен хирург за да го добиете посакуваниот изглед.

Мал робот го поминува денот пишувајќи оригинални поеми во песокот

Некои дизајнери создаваат роботи со вештачка интелигенција за забава.

5 грешки што треба да ги избегнете ако сакате да започнете успешен „фриленс“ бизнис

Што е потребно за да почнете да работите фриленс, и зошто е важно да бидете подготвени?

Најубавиот говор на сите времиња

Прочитајте го говорот од филмот „Големиот диктатор“ (The Great Dictator) кој веќе 70 години ни кажува дека сите сакаме нешто исто, но не можеме да го постигнеме.

Дали често приметувате 11.11 на вашиот часовник?

Како помали, многу од нас верувале дека 11.11 е времето кога треба да си замислиме желба.

Како сами да си одгледувате јаготки во текот на целата година?

Јаготките отсекогаш биле најдобриот пријател на градината.

Учењето со музика може да ја промени структурата на вашиот мозок

Ова е резултат на едно истражување направено на Универзитетот во Единбург.