01 мај 2013 | Кафе пауза

Кафето е добро за вас

Една причина поради која дури сега ги откриваме појасно овие докази за придобивките од кафето е бидејќи љубителите на кафето најчесто се и пушачи, и негативниот ефект од цигарите ја маскира потенцијалната придобивка од кафето...

Превкусни брускети со домати и босилек

Брускетата е популарна италијанска закуска, која ќе ја обожавате...

Книга: „На пат“ – Џек Керуак

Феноменална новела на Џек Керуак за едно необично патешествие, за луѓето со нескротлива енергија и боемски живот каков што можат да имаат само писателите.

Интересни и неоспорни факти кои ќе ве заинтересираат

Сè што нè опкружува во нашата околина е приказна за себе. Ова се неколку факти кои се помалку познати, а кои со сигурност ќе ве заинтересираат.