17 декември 2012 | Кафе пауза

Спектакуларни ѕвездени експлозии

Неколку фотографии од најспектакуларните остатоци од супернова досега забележани.

Женски очекувања: Каков треба да биде совршениот маж?

Најновото истражување покажува дека она што жените го бараат кај еден маж, се менува со текот на годините, па така совршениот маж постои, но е различен во различни периоди од животот.

Прекрасни интимни портрети на млада фотографка

Според критичарите, оваа млада девојка има одлична способност да пренесе интимен момент во една фотографија.

Енергетски пијалак или кафе?

Благодарение на состојките како гуараната и женшенот, се верува дела енергетските пијалаци ја подобруваат концентрацијата и дека даваат сила. Но...

Како настанува предењето кај мачките?

Прочитајте која е најприфатената теорија за настанување на предењето кај мачките.

Сите ние сме совршено несовршени

Пауло Коелјо знае да пронајде зборови со кои ја допира сржта на проблемите и ги кажува на начин едноставен за разбирање. Еве што тој мисли за опседнатоста со идеалите за убавина.

Префинето боемско прибежиште на Алпите

Поранешна фармерска куќа претворена во идеално зимско катче за уметничките души.