25 октомври 2012 | Кафе пауза

Компилација за одбележување 50 години од првиот филм за Џејмс Бонд

Оваа компилација е составена од најдобрите моменти во филмовите за британскиот агент Џејмс Бонд, неговите најдобри цитати, исечоци од главните песни за филмот, неговите прекрасни девојки, исечоци од акциони сцени...

Девица и девица – пријателска комбинација

Комбинацијата од две трудољубиви и логични умови, формираат еден лојален и посветен пар, со необичен талент во гранките на трговијата и индустријата.

Што очекуваат студентите во Америка од идниот претседател?

Повеќе работни места, пониска школарина, легализација на марихуаната, хомосексуални бракови, стоп за војните, повеќе истражувачки мисии во вселената...
Датум: 25 окт 2012
, Автор:

Незаборавни сцени од „Теоријата за Биг Бенг“

Неколку одлични сцени од „Теоријата за Биг Бенг“ кои ќе ве насмеат до солзи...

Како да се ослободите од психичката болка која ви била нанесена?

Секој во одреден период од својот живот бил повреден. Болката може да биде поголема или помала, некогаш може да се искачи и до степен на траума. Еве некои совети за тоа како побрзо да се ослободите од повредата и лошото чувство.
Датум: 25 окт 2012
, Автор:

Најдобрите есенски плодови за вашето здравје

Кивито претставува одличен извор на витамин Ц, а само еден плод од ова овошје во себе содржи дури 120% од препорачаната дневна количина за овој витамин.

25 лекции за животот кои децата треба да ги научат од родителите

„Пронајди луѓе кои те насмевнуваат и нив прати ги како златен ретривер. Насмевката е како витамин – никогаш не можеш да ја имаш во преголеми количини.“

Кога големите градови би биле дел од минијатурен свет

И покрај тоа што наредниве неколку фотографии изгледаат како совршено изграден свет на играчки, всушност тие се направени во светот во кој сите ние живееме.