Магичен танц кој ќе ве хипнотизира

Несекојдневен „танц“ на марами кој буквално ќе ве остави без зборови...

Еден таксист од Њујорк еднаш напиша…

Стигнав на адресата и свирнав со свирката. Откако почекав неколку минути, свирнав повторно. Бидејќи ова требаше да биде моето последно возење за оваа смена, си помислив да си заминам, но наместо тоа...
Датум: 30 авг 2012
, Автор:

„Силеџија“ – детски анимиран филм за сајбернасилство

Силеџија е краток анимиран филм на македонски јазик кој опишува една типична ситуација во која можат да се најдат младите – љубовен триаголник, појава на љубомора, задевање и заплашување и лоши последици...
Датум: 30 авг 2012
, Автор:

Дестинации кои можеби нема да постојат до 2100 година

Глобалното затоплување и покачувањето на нивото на водата, можат да бидат сериозна закана за светот, особено за следниве области кои до 2100 година можат да исчезнат од лицето на земјата.

Илустрации од книжевни цитати

Скапоцени камчиња од романите претворени во извонредни црно-бели илустрации...

Мачка и куче водат љубов пред камера

Додека мачето го облева со нежни бакнежи и прегратки, кучето мирно лежи и ужива во романсата од соништата.