03 јуни 2012 | Кафе пауза

Приказна за тажната принцеза Елизабет од Баварија

Зад сета убавина и сјај што со себе го носел животот во Хабсбуршката монархија, всушност се крие трогателна и емотивна приказна.

Танцувачи меѓу нас

Барем еднаш на сите ни се случило несвесно да заиграме кога ќе ја слушнеме вистинската песна во вистински момент... Сте се запрашале ли некогаш како би изгледал тој танц на отворено, покрај многу луѓе?

Цветен хороскоп

Цветниот хороскоп открива по нешто за секој од нас затоа што се смета дека душата на човекот се поистоветува со одредено цвеќе во зависност од датата на раѓање.
Датум: 03 јун 2012

Погледи за паметење

Почнувајќи од ѕвездите на немите филмови, па сè до црвените очи на Натали Портман во филмот „Црниот лебед“, ова се незаборавните актерки кои докажаа дека очите се навистина прозорец на душата.
Датум: 03 јун 2012

Македонскиот бонтон на одмор

Ве молам да не си контрираме на релација Охрид-Скопје и други градови, туристи, пари и слично, сите сме во иста каша! А во случајов, зборам за културата, која ние како Македонци ја имаме на одмор!
Датум: 03 јун 2012
, Автор: