18 јануари 2012 | Кафе пауза

Елитна зграда во Холивуд

Еден од најпопуларните факти поврзани со оваа луксузна зграда е тоа дека со неа во комплет доаѓаат и 73 метри од плажата, заедно со приватни настрешници за нејзините станари.

Јарец и девица – пријателска комбинација

Ни за девицата ни за јарецот не постои изразот тешка работа. Всушност, тие се чувствуваат најсреќно додека прават нешто корисно.

Екран на допир кој ви го возвраќа допирот

Ако позадината на вашиот смартфон или ајпад е песочен пејзаж, кога со прстот ќе поминете преку екранот, ќе добиете чувство дека допирате вистински песок.
Датум: 18 јан 2012
, Автор:

Надарен (Hung)

ТВ серија за еден наставник во средно училиште кој работи како жиголо...
Датум: 18 јан 2012
, Автор:

Како да подготвите еспресо во мока-ѓезве?

Сите вистински љубители на кафе уживаат во аромата и вкусот на италијанското еспресо. Тоа е во основата на сите добри кафиња. Доколку сакате дома да приготвите еспресо, а не сакате да купувате скапа машина за еспресо...
Датум: 18 јан 2012
, Автор:

Како да постигнете максимална концентрација?

Губењето концентрација може да ви се случи во различни ситуации, на пример додека слушате некакво предавање на факултет или на работа, кога зборовите што ги слушате веднаш ви се лизгаат од сеќавањата и не паметите многу...
Датум: 18 јан 2012
, Автор:

Феноменот сина месечина

Сината месечина е спомената во многу книги и песни. Со години се поставува прашањето дали тоа е легенда или природен феномен.
Датум: 18 јан 2012
, Автор:

Креативна колекција на обувки од „Адидас“

Џереми Скот е дизајнер кој очигледно има голема смелост при креирањето нови модели за „Адидас“. Тој има и претходно соработувано со овој светски бренд...