01 ноември 2011 | Кафе пауза

И после сè

И после сè, ние сме само силуета, фигура од кал осудена да живее на два света, живееме чекорејќи на сите страни, горди на себе, прикривајќи ги своите мани.
Датум: 01 ное 2011
, Автор:

Игра на неделата: Крадецот Боб

„Крадецот Боб“ е интересна логичка игра со која одлично ќе се забавувате во вашето слободно време.

Ламби кои прават забавни сенки на ѕидот

Овие ламби всушност претставуваат дводимензионални скулптури и кога светлото кое е насочено кон нив е вклучено, се создава интересна сенка на ѕидот.

Перници под нозете за подобар сон

За да се разбудите наутро одморени и спремни за дневните обврски и напор, освен тоа колку спиете, многу е важно и како спиете.
Датум: 01 ное 2011
, Автор:

Најскапиот воз во Индија

Во јануари 2010 година, низ индиските железници се појави „Maharajas’ Express“ - најскапиот воз во државата, а можеби и во цела Азија.

Откриена вистинска љубов која трае 1.500 години

Неодамна, во северна Италија, археолозите пронашле скелети на маж и жена закопани во периодот помеѓу V и VI век. Женскиот костур имал бронзен прстен и заљубено „гледал“ во својот партнер.
Датум: 01 ное 2011
, Автор: