Приказна за животот на свеќите

„Lightheaded“ е приказна за неколку симпатични восочни суштества, чувствителни на температура, кои се жртвуваат за да станат она што знаат дека е нивната судбина. Метафорично, ова е и приказна за животот со силна порака.
Датум: 24 фев 2011
, Автор:

Како да се справите со конфликтите?

Помеѓу пријателите, најблиските, колегите од работа, па дури и со непознати луѓе, конфликти секогаш ќе има. Еве неколку кратки совети како најдобро да се справите со нив...

Последниот оброк на неколку осудени убијци

Кој бил последниот оброк на некои осудени убијци?

Додека бебето спие…

Мајката на оваа малечка принцеза, Адел Енерсен од Хелсинки, Финска, по професија e копирајтер и концепциски дизајнер во областа на маркетингот, која за време на породилното отсуство си смислила фантастично хоби.

Машина за пишување како перкусија во Виенски оркестар

Ова е уште еден доказ дека машината за пишување е одличен начин да се искаже уметничкиот и креативниот нагон кој извира од луѓето.