Нема да верувате: Мажите имаат нешто поважно од сексот

Иако мажите тоа никогаш нема да го признаат, постои нешто што им е поважно од сексот. И замислете, тоа не е фудбалот. Терапевтот Стив Хорсмон успешно се занимава со животни тренинзи и држи работилници за мажи кои сакаат да ги решат проблемите во своите врски или бракови. После долгогодишно искуство во работата, дошол до интересен заклучок кој би можел да ги изненади жените.

Нема да верувате: Мажите имаат нешто поважно од сексот

„Жените би се изненадиле кога би можеле да ги слушнат моите сеанси со мажите. Нашите разговори се потполно контрадикторни од женските сфаќања за мажите. Тие дефинитивно не размислуваат само за секс“, открива Хорсмон.

Точно, постои нешто што им е подраго од сексот. Верувале или не, тој тврди дека во прашање е нежниот допир и комбинацијата од вербално и невербално одобрување.

„Кога жената со прстите нежно го гали партнерот и истовремено му изразува поддршка и доверба во него, тоа е помоќно од сексот, бидејќи во тој момент мажот се чувствува моќно и самоуверено“, тврди терапевтот.

А која е причината поради која мажите никогаш нема да признаат дека ова им е подраго од сексот? Затоа што се сигурни дека жените никогаш не би поверувале во тоа и само со насмевка ќе ги превртат очите. Кој би рекол дека под грубата фасада и мажите се ранливи суштества кои само сакаат да почувствуваат нежен допир и разбирање.

За авторот
Инженер под влијание на силни филмски маси. Далеку од реалноста, блиску до паметот. Иако крајот на филмот Живот го знаеме сите, сепак убаво е да уживаме додека трае.

Поврзани содржини

Остави коментар