Најдобриот есенски пијалак: Топло чоколадо со тиква

Започнете го викендот со нешто слатко

Најдобриот есенски топол пијалак: Топло чоколадо со тиква

Потребни состојки (за 2 шолји):
  • 200 грама темно чоколадо
  • 225 грама пире од тиква
  • 1 супена лажица кокосово млеко
  • 1/4 лажичка цимет
  • 2 лажички сируп од агаве
Начин на подготовка:

Загрејте вода во мал сад врз кој ќе поставите друг сад со искршените коцки чоколадо за тие да можат да се стопат без да изгорат. За да го направите пирето од тиква, најпрво исечкајте ја тиквата на мали парчиња, а потоа варете ја на пареа 15-тина минути. Потоа изматете ја со миксер за да добиете крем текстура и додајте цимет. Во смесата со тиквата додајте го и чоколадото, сирупот од агаве и кокосовото масло за заедно да се загреат. За вкус, можете да додадете и свежи листови нане.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       


За авторот
Дипломиран психолог кој обожава да пишува. Автор на научно-фантастичната книга „На работ од времето“. Животно мото ѝ е дека не смее да помине ниту еден ден без кафе и танцување.

Поврзани содржини

Остави коментар