Мачките подучуваат: Како да ја покажете вашата љубов кон партнерот?

Луѓето кои чуваат мачка знаат дека нивната љубов е посебна. Честопати се вели дека мачките се непредвидливи и никогаш не можете да знаете што да очекувате од нив, но зар не сме и ние луѓето непредвидливи кога станува збор за љубовта? Ретко кој може да им одолее на мачињата, меѓутоа тие се многу повеќе од слатки животинчиња. Тие навистина се разбираат во љубовта! Еве кои 10 работи би можеле да ги научат луѓето од мачките околу тоа како да ја покажат љубовта кон партнерот…

1. Мора да се грижите еден за друг

Мачките подучуваат: Како да ја покажете вашата љубов кон партнерот?

Тоа е првото и основно правило.

2. Мора да му дозволите на партнерот да се грижи за вас

Мачките подучуваат: Како да ја покажете вашата љубов кон партнерот?

Полесно е да се каже отколку да се направи, но мора да знаете дека љубовта е како двонасочна улица.

3. Караниците се нормална работа

Мачките подучуваат: Како да ја покажете вашата љубов кон партнерот?

Нема од што да се срамите. Се случува и тоа е сосема нормално.

4. Но, мора да ги решите, пребродите и да продолжите понатаму без да држите лутина

Мачките подучуваат: Како да ја покажете вашата љубов кон партнерот?

А најдобар начин да го направите тоа е со помош на една голема, топла прегратка.

5. Треба да уживате заедно и кога не правите ништо посебно

Мачките подучуваат: Како да ја покажете вашата љубов кон партнерот?

Забавувајте се правејќи различни работи, но уживајте во вашето друшто и кога само се излежувате и не правите ништо.

6. Треба да научите да ги разбирате невербалните знаци што ви ги праќа партнерот

Мачките подучуваат: Како да ја покажете вашата љубов кон партнерот?

Не треба да ја занемарувате и невербалната комуникација. Обрнувајте повеќе внимание на неа и почитувајте ја.

7. Делата зборуваат погласно од зборовите

Мачките подучуваат: Како да ја покажете вашата љубов кон партнерот?

Луѓето кои чуваат мачка знаат дека кога нивното маче ги тегне шепите на нив, тоа е најголемиот знак на љубов. Измасирајте го партнерот, измијте ги садовите, направете што било друго. Кога зборовите не се доволни, делата говорат сами за себе.

8. Понекогаш на вашиот партнер му треба простор

Мачките подучуваат: Како да ја покажете вашата љубов кон партнерот?

Можеби се сакате најмногу на светот, но во ред е да поминувате и некое време сами. Треба да се грижите и за себеси.

9. Вреди да се искачите преку некои ѕидови


Луѓето поставуваат ѕидови со причина, но доколку сте заедно подолго време, обидете се да се искачите преку нив. Трудот нема да ви биде залуден.

10. Не плашете се да експериментирате

Мачките подучуваат: Како да ја покажете вашата љубов кон партнерот?

Сфатете го ова како сакате и како ви одговара.

За авторот
Писателот во нејзината глава вели: Дај ми англиска книжевност. Дај ми урбан апсурд и егзистенцијализам. Дај ми мистерии за човечката психа. Дај ми театар и џез како терапија.

Поврзани содржини

Остави коментар