10 работни места каде што вработените имаат висок коефициент на интелигенција

6. Инженери за дизајн и материјали

10 работни места каде што вработените имаат висок коефициент на интелигенција

Покрај електричните инженери, и инженерите за дизајн и материјали имаат потреба од висока интелигенција. Тие треба да имаат познавање и разбирање од многу области, вклучувајќи физика и математика.

7. Професионалци за софтвер и информатика

10 работни места каде што вработените имаат висок коефициент на интелигенција

Сè повеќе и повеќе луѓе се одлучуваат за оваа професија бидејќи нуди одлична плата. Сепак, многу често е потребна натпросечна интелигенција за да се решат проблемите со кои се соочуваат технолошките компании. Овие луѓе треба да знаат како да бидат барем еден чекор пред потребите и желбите на потрошувачите.

8. Продажба

10 работни места каде што вработените имаат висок коефициент на интелигенција

Ова работно место можеби најмногу ќе ве изненади. Не е неопходно да бидете натпросечно интелигентни за да продавате. Но, ако сакате да бидете експерт во оваа област потребно е да бидете паметни. На овој начин ќе можете да користите многу психолошки стратегии и подобро ќе ги разберете вашите продукти и услуги.

9. Финансии

10 работни места каде што вработените имаат висок коефициент на интелигенција

Комплексноста на финансискиот сектор е навистина луда и треба да знаете многу работи. Па само најпаметните и „најгладните“ луѓе успеваат во оваа професија.

10. Агент за недвижнини

10 работни места каде што вработените имаат висок коефициент на интелигенција

Уште едно работно место кое изненадува. Сепак, се покажало дека професионалците во оваа област често се поинтелигентни од просечниот човек, барем според некои истражувања. Кога ќе размислите, ќе ви стане јасно зошто е ова вака. Агентите за недвижнини треба да бидат добри продавачи, да имаат познавање од финансии, дизајн, па дури и од право.

Дознајте и кои се 11-те најопасни професии во светот!

САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       


За авторот
Студент кој секојдневно се губи низ страниците на некоја книга. Пишувањето и јогата го прават нејзиниот ден целосен.

Поврзани содржини

Остави коментар