Тест кој ќе ви покаже колку внимание им обрнувате на деталите

Кога имаме премногу работа, често паничиме и се обидуваме да направиме повеќе работи во исто време. На крај ништо не работи и остануваме збунети. Во овие ситуации способноста да се премине од една задача на друга не е толку важна како способноста за концентрација. Со оваа вежба ќе можете да ја развиете оваа вештина. Погледнете ја фотографијата од замокот и обидете се да најдете 10 предмети кои не припаѓаат таму. Имате 1 минута.

Тест кој ќе ви покаже колку им обрнувате внимание на деталите

Ако имате проблем, овие насоки ќе ви помогнат:

1. Друго име за глава

2. Ве штити од студено време

3. Ноќен ловец

4. Спортска опрема

5. Дава млеко

6. Го користи дрвосечач

7. Животно од кинеската астрологија, 2018

8. Има грива

9. Влекач со долго тело, може да биде отровен

10. Каубојците го имаат

 • Мислите дека ги пронајдовте сите предмети? Проверете тука!

  Тест кој ќе ви покаже колку им обрнувате внимание на деталите

  1. Череп

  2. Чадор

  3. Був

  4. Топка

  5. Коза

  6. Секира

  7. Куче

  8. Лав

  9. Змија

  10. Пиштол

Откријте и колку е добра вашата логика.

За авторот
Студент кој секојдневно се губи низ страниците на некоја книга. Пишувањето и јогата го прават нејзиниот ден целосен.

Поврзани содржини

Остави коментар