Столбот на сигурноста и стабилноста: Зошто треба да ги чувате силните луѓе во својот живот?

За време на бурата, тенката трска само се витка, а борот се крши и умира засекогаш, вели една стара кинеска поговорка. Силните луѓе не се одговорни само за себе и своите најмили, туку и за целиот свет кој успеал да достигне до нивната орбита, затоа што силата привлекува, велат физичарите.

Столбот на сигурноста и стабилноста: Зошто треба да ги чувате силните луѓе во својот живот?

Силните луѓе не се воопшто поотпорни и поистрајни од останатите. Едноставно, тие знаат дека немаат право да го напуштаат овој свет, сѐ додека знаат дека уште постојат луѓе кои зависат од нив. Тие се во состојба и во најтешките моменти кои ги поминуваат да скокнат во студените длабоки води за да спасат некој кој се дави, да го донесат до копно, да се уверат дека не им е ништо и дури тогаш да си обрнат внимание на себе.

Силните луѓе понекогаш се многу осамени, но не затоа што сакаат да бидат сами туку затоа што се силни. Тоа е нивниот животен парадокс. Никој не би претпоставил дека и таквите луѓе можат да поминуваат низ тешки, осамени, тажни и болни периоди. Силните луѓе чекорат лесно по земјата и знаат кога треба да молчат. И, можеби со нив не е секогаш удобно и пријатно, но затоа е сигурно и безбедно. Тоа е нивната поддршка која секогаш доаѓа на помош во последниот момент. Чувајте ги силните луѓе околу себе, бидејќи тие се вашиот столб на стабилноста и безбедноста и можете да бидете сигурни дека никогаш нема да ве напуштат.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Новинар. Самопрогласен актер. Џедај. Животна форма еволуирана да живее од филмови, видеоигри, музика, хумор и технологија. Хоби и рекреација: Појадок, ручек, вечера.

Поврзани содржини

Остави коментар